Reacties klanten

Bij vele van onderstaande reviews kunt u de uitgebreide versie lezen door er op te klikken.

Na de positieve resultaten met de interlinks, was ik benieuwd wat het effect van de netkabels zouden zijn en John was zo vriendelijk om me twee demo kabels te sturen, de Magic Link Reference en de JvG Special edition. Al snel was duidelijk dat beide kabels een flinke upgrade waren ten opzichte van de standaard netkabels, maar dat beide kabels ook een eigen klankbeeld hebben. De Special edition ging daarbij toch nog wel een stapje verder gaf daarbij nog meer rust en gemak in het geluidsbeeld, het beeld opende verder en werd groter zonder opdringerig te zijn, een duidelijk betere match in mijn set. Toch bleef ik het idee hebben dat er meer in zat en op speciaal verzoek heeft John toen een nieuwe Special edition met vergulde Furutech NCF connectoren gemaakt, en het resultaat mag er zijn, pas nu haal ik het volledige potentieel uit mijn versterker.

Groeten!

Matthew

Wat mij betreft sta ik met nu met de Magic Link Gold 24K ‘op de hoogste tree’ in de muziekbeleving thuis. Het is goed zo, fantastisch zelfs…
M.K.


Moet eerlijk zeggen dat ik in het begin nogal sceptisch was, omdat ik vond dat ik een goede kabel had en je heel veel geld moest uitgeven om enige verschillen te gaan horen. Het is nu gebleken dat dit niet zo hoeft, je kabel is niet goedkoop maar vergeleken met de meerwaarde valt het achteraf wel weer mee. Ben blij dat ik hem toch aangeschaft heb.
J. Dahlhaus


Het moge duidelijk zijn uit mijn verslag, jouw Magic Link Zuiver Zilver jumpers kunnen niet meer stuk. Zéér aanbevelenswaardig.
J.


Ze zijn niet gratis, dit is echter top-segment en zoals John Travolta sprak in Pulp Fiction: ‘You will know where that extra money went’.Dank John, een werkelijk prachtige kabel!
E.J. Smits


Het heeft even geduurd, maar hier dan onze ervaringen met onze Magic Link “ultra” XLR. De muziek “leeft” en zorgt veelvuldig voor kippenvel!
Rob en Jutta


De Magic Link Ultra speelt magistraal, het gehele klankbeeld is sprankelender, zuiverder, dieper, gedetailleerder. Mijn vrouw Jutta omschrijft het verschil treffend als volgt; “net als water, dat plots helemaal zuiver en helder is en in de diepte zijn opeens alle details zichtbaar”. De Magic Link Ultra is een top interlink waar vele duurdere kabels niet aan kunnen tippen!
Rob en Jutta

Jouw kabels spelen nu 3 dagen en het geluid wordt steeds beter. Ik had al alles van de magic link serie en ben nu overgestapt naar de Ultra serie (4 sets interlinks en 6 power cords) Een flinke investering die, helaas niet zichtbaar, achter de kast ligt. Alles mooi verzorgd en van degelijke kwaliteit. Mooie furetech connectoren ook. Klasse! Ik overweeg nog een phono kabel, maar wil me daar nog eerst over laten voorlichten. Ik hoop in de toekomst weer zaken met je te doen. duidelijk hoe we hier zitten te genieten.
Anoniem

In zo’n kleine dertig jaar met audio in de weer en zo heel wat onzin maar ook zin voorbij zien komen…Op zoek naar een nieuwe interlink waren merken als v/d Hul, MIT , Siltech etc. al de revue gepasseerd.Helaas niet echt overtuigend tov de al aanwezige kabels.
En toen kwam jouw kabel…natuurlijk kan ik gaan beginnen met allerlei subjectieve superlatieven als dynamischer, prachtige stemmen, sprankelend, natuurlijk etc. Maar als ik zeg dat bij mijn vrouw letterlijk de tranen over de wangen liepen toen ze 1 van haar favorieten hoorde…tsja dan is het wel duidelijk hoe we hier zitten te genieten.
Reinier

De Magic-Link Ultra zilver/goud en copper zijn twee heel bijzondere interlinks. Ze klinken in mijn set allebei heel mooi, maar de zilver/goud uitvoering past toch het best in de set. Ik gebruik hem tussen de voor- en eindversterker en daar doet hij heel bijzondere dingen. Werkelijk een prachtig groot geluidsbeeld met mooi diep laag en zacht en helder hoog. Stemmen en de klank van elektrische guitaren zijn werkelijk prachtig. De kabel ziet er heel erg mooi gebouwd uit met de zeer goed klinkende connectoren van Furutech, CF 601 en 602. Ik luister na jaren weer naar allemaal nieuwe cd`s, want ze klinken nu zoveel mooier en zuiverder. Na de test van de twee uitvoeringen wist ik het zeker: John heeft weer een prachtige kabel gebouwd en hier kan ik nog heel erg lang van gaan genieten. Ook de prijs / kwaliteits verhouding is prima, want ik weet dat je voor zo`n kwaliteitskabel vaak erg veel moet betalen in de winkel.
A. de Ru

Ik heb nu enige tijd jouw Eclipse speakerkabels beluisterd.De kabels bevallen mij zeer goed.Hoog, midden is prima in orde en het laag klinkt strakker en gaat nog verder door dan ik gewend was.
Heb er zeker geen spijt van! Al met al heb je weer een top product afgeleverd.Heb nu bijna alle kabels van jouw, alleen nog de stroomkabels. Wie weet komt dat ook nog een keertje. Veel succes verder en misschien zie ik je wel weer op een evenement of zo.
R. Wenas


“Ik maak een review van de Magic Link Reference Plus”, vertelde ik aan John. Eigenlijk niks voor mij; laat mij maar gewoon luisteren. Schrijven doen anderen maar; behoefte aan delen heb ik niet; herkenbaar? Een techneut ben ik ook al niet; wie zit er dan nog op mijn inbreng te wachten?
M. K.


Na de eerste dag dacht ik dat het totale geluidsbeeld misschien wel eens teveel nadruk op het hoog had gekregen, maar dit kwam vooral door de overgang van mijn oude kabel naar het nieuwe speeltje. Vanavond heb ik voor de gein nog eens even mijn oude interlink er tussen gehangen en ben dan
wel een beetje geschrokken van waar ik kennelijk eerst naar luisterde (zóveel doffer, opeens gepakter en wolliger!) Groet en bedankt voor het maken van dit mooie stukje vakwerk!
M. Groenenberg

Ik heb genoten van de twee sets Magic-Links Ultra XLR-XLR, Copper en Zilver-goud die ik van je heb meegekregen om te beluisteren. Ik ben de eerste week begonnen met het spelen met de Copper kabels. Dat klonk heel mooi. Veel en dieper laag dan ik gewend was met mijn Transparant kabels. Verder een warme, rustige klank. Het viel mij op dat ik de T+A Media Player Balanced onbewust in een hogere volume stand zette. Het geluid bleef aangenaam.
Na een week heb ik de kabels gewisseld, Copper terug in de doos en Silver-goud tussen de Media Player en de T+A active speakers. Ik was heel benieuwd naar het verschil tussen de kabels en dat bleek groter te zijn dan ik verwachtte. Ik moest aan het verschil wennen. In de eerste plaats veel meer volume en dan met name in het midden en hoog. Ik heb er een tijdje naar geluisterd en daarna terug gewisseld naar Copper omdat ik dacht dat die beter klonken. Maar ik had buiten de waard gerekend. Mijn vrouw vertelde mij dat zij bij toepassing van de Zilver-goud veel meer diepte en een betere plaatsing hoorde. En daar had ze gelijk in. Dus weer wisselen naar Zilver-goud. Die heb ik er nu twee weken aanhangen en ik ben er helemaal verknocht aan geraakt! Ze geven meer detail, meer ruimte in het geluidsbeeld, meer evenwicht. Bovenal vinden wij het opvallend hoeveel beter de Zilver-goud kabels de stemmen weergeven. De stemmen van de zangers. zangeressen en koren zijn, ook zonder actief te luisteren, afzonderlijk heel verstaanbaar. Zowel voor Pop, Jazz als Klassiek. Ik vindt de Zilver-goud kabel het beste bij ons passen vooral omdat die naar mijn idee meer informatie weergeeft en meer evenwicht heeft in het geluidsbeeld. Een heel fijne kabel! De Copper kabel zal zeker ook een hoop fans krijgen met zijn warm karakter!
Wij zijn heel tevreden met onze keuze voor de Magic-Links Ultra XLR-XLR in Zilver-goud. Compliment voor de fraaie en zorgvuldige afwerking!
Anoniem

Na een speurtocht van jaren ben ik eindelijk de interlink tegengekomen die alle anderen doet vergeten. Na het lezen van vele positieve verhalen over de Magic Link plus van John van Gent , heb ik besloten deze aan te schaffen. Gezien het feit dat ik zelf werkzaam ben in de Hifi branche heb ik al zeer vele merken kunnen proberen, tot aan de hele dure kabels toe. Nu zegt prijs niet alles, en dat blijkt. De magic Link plus is absoluut de beste kabel die ik ooit gehoord heb !! Een gewaagde uitspraak, ik weet het, maar gewoon waar. Wat een detail, wat een precies beeld en wat een rust. Meer kun je niet wensen. Gefeliciteerd John !!
Anoniem


Ik ben zeer blij dat ik de music emotions review heb gelezen en u gecontacteerd heb maar, wat ze als conclusie schrijven in het blad is nog zacht uitgedrukt. u levert niet alleen een kwalitatief top product het doet dan ook nog eens vele malen beter dan concurrenten die stukken van mensen kosten. uw Magic link speelt de VEEL duurdere siltech royal class princess ( 3000 euro) en crystal cable ultra (2500 euro) gewoon weg. Deze tegenspelers gewoon terug naar de winkel en heb ik nu voor een belachelijk ( in high end prijzen) bedrag het geen waar ik al 10 jaar naar tracht.
Van Hoeck Luc


De “magic”kabel geeft nog meer de klankkleur van de instrumenten weer bv. de bassnaren hoor je nog meer uittrillen, de laagste tonen klinken gedifferentieerd van strak tot week afhankelijk van hoe de toon tot stand komt, kastresonantie is duidelijk waarneembaar. Uithalen in stemmen en bv. saxofoon of klarinet vertroebelen niet maar blijven duidelijk
Werner


De MagicLink is een audiofiel’s wet dream om het plat te zeggen. Ik ben al 2 uur nu Eva Cassidy aan het beluisteren en als je haar gouden stem kent weet je ook dat ze door een paar topmuzikanten is begeleid bij haar opnames, muzikanten die ook niet audiofielen zullen bekoren met hun instrumenten.
Anoniem

Ik ben altijd redelijk nuchter omtrent geluid verschillen in kabels. Ik wil toch zeggen dat ik enigzins geschokt heb moeten merken dat (ondanks mijn echt niet slechte van den hull kabel) de JvG absoluut als winner uit de bus kwam. Het ging weliswaar om kleine verschillen, maar laten we eerlijk zijn, als je al eenmaal in het High-End segment zit worden de verschillen ook enorm klein. Ik zie dit dan ook als het toetje na het desert, iets wat je niet wilt missen. Deze ervaring heb ik met de speaker kabels en interlink gehad. John je maakt prachtige producten die netjes genoemd mag worden naast de andere kabel ontwikkelaars zoals, Siltech, Kimber en van den Hull. Alleen kost het bij jou gelukkig niet meteen een half maandsalaris.
A. kievit


Ik heb deze kwaliteiten alleen ook gehoord met de interlinks van Siltech( SQ -88) en die van Crystal cabel ( Piccolo) maar die zijn beiden tot tienmaal zo duur als de door jou gemaakte kabel Kortom een uitmuntende interlink die ik echt zeer waardeer en ook iedereen kan aanbevelen om te beluisteren
W. Dahlhaus, Dordrecht


Een paar jaar geleden belde John me op, of ik een interlink van hem wilde proberen. Na wat aarzeling liet ik er eentje opsturen. Ik gebruikte voornamelijk Siltech SQ 88 G5 en de Kimber KS 1021.Tot mijn verbazing was het klankbeeld van de JvG zelfs minder scherp dan de Siltech. Het is volkomen onzin, om te investeren in dure interlinks. Die les heb ik inmiddels wel geleerd na al die jaren hifi. De JvG is een eerlijke kabel voor een redelijke prijs. Duurder is niet nodig.
W. Klaver

Technisch gezien zien de JvGs er perfect uit! Mooi afgewerkt en afgemonteerd met imitatie Furutech connectoren. Kortom, een absolute aanrader waarbij de prijs/kwaliteit verhouding ver doorslaat naar de kant van kwaliteit want voor het geld hoef je het echt niet te laten.
C.J. Hofwegen

Ik heb heel veel kabels gehad en gehoord waaronder Kimber, Siltech en Harmonix, maar sinds ik m’n gehele set heb bekabeld met de JvG gold/silver heb ik pas het gevoel in de muziek te worden getrokken. Een ongelooflijk brede stage en een prachtige 3D-afbeelding. Ook het laag is nog nooit zo strak en gedefinieerd geweest. Tevens nog nooit een interlink gehad met zo’n schitterende prijs/kwaliteits-verhouding.
John, proficiat met zo’n mooi product. Keep it going on.
F. Wijhe


Aangesloten en luisteren: het eerste gevoel/gehoor sprankelend,helder en een rustiger geluidsbeeld je hoort de ruimte tussen de instrumenten,wat dus een rustiger cd weergave geeft. ik ben er erg tevreden over.
A. Kiewiet,Wieringerwerf


John, ik kan heel kort zijn: jouw kabel wint het op alle fronten. Bij het horen van de eerste klanken wist ik het al. Weg was de scherpe S klank, het geluidsbeeld was diep, breed en zo ontzettend veel rust, ik wist niet wat ik hoorde!! Ik heb de heel zaterdagavond en de hele zondag muziek geluisterd. Ik herontdek met CD collectie!!!
J. Eveleens


Ik kan natuurlijk in allerlei superlatieven vervallen maar dat doe ik niet, is ook niet nodig. Het klinkt gewoon grandioos mooi, punt. Wat ik al eerder schreef, mijn “kabelzoektocht” is ten einde.John, bedankt voor deze mooie produkten met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
P. Peters.

Ik speel nu een tijdje met de zilver/goud kabel van John en ik ben en blijf onverdeeld positief over deze kabels. Strak, neutraal, transparant ja zeker, maar vooral veel waar voor je geld en perfect afgewerkt en zelfs perfect verzonden met kousjes over de pluggen (tegen de kou  ) Of meer uitgeven aan nog duurdere kabels van andere fabrikanten zinvol is weet ik niet maar dit is zeker high-end kwaliteit voor een reele prijsstelling!
R. Loon


Een veel betere stereo spreiding was het eerste wat opviel , verder een mooie plaatsing van de instrumenten metmeer detail. Die JVG kabelsdoen gewoon heel goed hun werk voor een meer dan aanvaardbare prijs. Voor diegene die nog gebruik maken van standaardsnoertjes meer dan een aanrader.
P.


Het geluid werd helderder met meer detail, rust en met name echtheid. Instrumenten klinken nu zoals ze horen en de ruimte waarin is opgenomen is ook beter hoorbaar. Ik heb in mijn audio-carriere al erg veel kabels van veel verschillende dure merken gebruikt en moet zeggen dat ik voorlopig klaar ben na aanschaf van jouw kabels. Bedankt daarvoor! Kan ik mijn geld weer uitgeven aan muziek!
J. Bol


Ik heb deze interlink aangeschaft ter vervanging van mijn Monster interlink en onmiddellijk na aansluiting was ik aangenaam verrast door een opmerkelijke verbetering. De JvG bleek aanzienlijk beter in het hoog, zorgde voor een betere detaillering en heeft beduidend meer power.
W.


Toen je zilver/goud LS kabels (eerst single-wire) aangesloten werden, was het verschil gelijk duidelijk. Nog strakker, nog meer detail en nog steeds rustig en heel prettig om naar te luisteren. Ik wist niet dat mijn set zo goed kon klinken. Het laag wat eerder was opgevallen was minder aanwezig, en daardoor het totale geluid beter in balans. Toen we de zilver/goud LS kabels bi-wire hadden aangesloten hadden we al aardig wat geluisterd, en konden we niet precies meer horen waar en of er verschillen in zaten, maar het ‘wauw’ effect was bi-wire groter dan toen we ze single-wire hadden aangesloten.
F. Jan

Hierbij wil ik je bedanken voor de levering van de interlinks type zilver/goud. Door de jaren heen heb ik al heel wat ervaring op audio gebied. Ik heb mijn installatie stapje voor stapje opgebouwd. Jouw kabels zijn een grote stap voorwaarts. De prijs/kwaliteit verhouding van jouw produkt is fenomenaal!
E. van de Glind


Een Special bij John besteld. Zoals altijd zag de kabel bij aflevering er weer perfect uit.De kabel tussen de voor en eindversterker (beide buizenversterkers) aangesloten en luisteren maar.Het effect was ondanks het niet ingespeeld zijn gelijk al te horen. De helderheid en accentuering van de instrumenten waren duidelijk beter. De muziek knalde er meer uit (wel een wat oneigenlijke term maar beschrijft de beleving het best).
Anoniem


Na het eerst gewoon beluisteren de John van Gent Interlinks aangesloten. Bij het beluisteren valt al direct de toename in helderheid in de muziek op. De muziek geeft veel meer differentiatie. Je hebt nu veel meer een focussering van alle instrumenten en stemmen en de muziek klinkt veel sprankelender. Dit resultaat was direkt al merkbaar, maar het werd alleen maar beter. Ongelooflijk dat dit geluid met deze installatie is te realiseren! De muziek overheerst en niet de techniek van de set.
Anoniem


Goede kabels voor een normale prijs, gemaakt door een muziekliefhebber, voor een muziekliefhebber met een normaal budget, en ze zullen je zeker niet teleurstellen.
P.


Zeer muzikale set waar uren naar te luisteren is. Komt door de set vorming en de kabels van JvG. Vrijdag avond nog een luisteraar bij mij geweest meest muzikale set die hij ooit gehoord heeft. Volgens hem en mij luisteren en niets meer aan veranderen hoog prachtig en midden zeer natuurlijk bas strak en zeer uitgewogen. Groeten Van een zeer tevreden luisteraar en aanhanger van JvG kabels Gelukkig kennis gemaakt te hebben met uw kabels. U verkoopt geen lucht.
N. De Kimpe België


John, ik weet niet wat je in die inter-links stopt en ik hoef het ook niet te weten; ik vind het geweldig dat je jou uitvinding die de concurrentie en alles daarboven wegspeelt voor deze prijs beschikbaar stelt voor ons, de HIFI liefhebbers die vinden dat ook een super inter-link betaalbaar moet zijn.
Werner


De kabels van John van Gent zijn voor mij de beste investering ooit geweest. Een ongekende prijs kwaliteit verhouding. Zouden de speakerkabels van John dit effect ook hebben?.
Anoniem


Ik heb tot nu toe gedraaid met Siltech Ftm G3 en Audioquest Diamond. In geen enkel opzicht kunnen deze kabels zich meten met de JVG.
E. Duits

Sinds drie weken een gelukkige eigenaar van JvG interlink II. Al meteen na het aansluiten, duidelijk verschil waarneembaar. Ik had dan wel geen Top inter-link, maar wel een hele goede Audioquest inter-link. Na een geruime tijd inspelen is het verschil fenomenaal !!
Anoniem

afgelopen weekend de JVG interlink nog eens kunnen vergelijken met de Kimber Select 1130 (gebalanceerde versie van de 1030 die ik vorige week bij me had). Zowel mijn vader als ik konden vaststellen dat de JVG v2 minstens op het zelfde niveau zit als deze Kimber kabel. De JVG had zelfs nog iets meer body en leek zelfs ook nog iets ruimtelijker. Dit is niet zomaar een interlink John, dit is een parade paardje! Een echte verbetering t.o.v. de eerste versie, die ook al niet misselijk is en in vergelijking tot de Kimbers en Siltechs een veel vriendelijker prijskaartje.
Anoniem

Na wantrouwig de superlatieven van de reacties gelezen te hebben, weet ik nu dat deze klopten met de feiten: Deze kabels zijn een dikke aanrader t.o.v.,in mijn geval,Siltech FTM 4 zilver-goud kabels van rond de 1600 euro.
Anoniem

Zaterdagochtend een digitale interlink ontvangen en deze meteen aangesloten. Volgens mij deed ik de set pas zondagavond uit, want mijn God wat een verschil. Het vorige kabeltje was een Kimber kable optical OPT-1, maar het kabeltje van John klinkt veel beter. Wat meteen opviel was de bass die krachtiger is zonder te overheersen. Over het algemeen klinkt de muziek nu rustiger. Wat tot gevolg heeft dat ik nu instrumenten hoor die voorheen niet waarneembaar was. John bedankt!
Anoniem

Ik wil graag een reactie op de kabels geven. Ik ben nu in het bezit van jvg kabels. Het zijn twee inter-links en de luidspreker kabels allemaal in zilver-goud uitvoering. En ik moet zeggen dat ze geweldig klinken. Open, warm, diepte en zeer natuurgetrouw. Niet eerder in deze prijsklasse gehoord. Nu denk ik er aan om ook de phono kabel van jvg te nemen. Zeer tevreden over dit product zeker aan te bevelen.
H. de Groot


Bij deze wil ik je bedanken voor het proberen van de Magic- Link “Reference” plus Phono kabel, ter vergelijking van mijn eigen SME puur zilver phono kabel. Ben blij dat ik hem toch aangeschaft heb.
Joop


Meestal zien mensen hun hifi apparatuur vanaf de voorkant. Erg veel kwaliteit kan verloren en gewonnen worden aan de achterkant van onze hobby, daar waar de kabels en interlinks zijn aangesloten.
Ed


Je maakt werkelijk een fantastisch mooi product, prachtige materialen en ook heel fraai gemaakt, ik zou niet weten welke kabel fabrikant dit mooier en/of beter zou kunnen terwijl ik toch al een jaartje of 45 met audio in de weer ben, ik denk dit dus te kunnen beoordelen.
J.


Samenvattend; de Magic Link Ultra speelt magistraal, het gehele klankbeeld is sprankelender, zuiverder, dieper, gedetailleerder.
Rob en Jutta